Franco-British ANL / Sea Venom anti-ship missil redo för service

Den 17 november fortsatte beväpningsdirektoratet, på testplatsen på ön Levant i Var, för att det ultimata testet av Anti-Ship Light-missilen, eller ANL, utsedd Sea Venom i Storbritannien, vilket banar väg för dess antagning till tjänst i den franska marinen och Royal Navy. Denna missil är ett av de gemensamma projekten mellan Frankrike och Storbritannien som lanserades i samband med Lancaster House ackord undertecknades 2010, med FMAN / FMC antifartygs- och kryssningsmissil et MMCM-gruvkrigsprogrammet, som också passerade ett avgörande steg för några dagar sedan.

ANL är en lätt missil på 110 kg med en längd på 2,5 meter och en diameter på 20 cm, avsedd att utrusta helikoptrar ombord AW159 Vildkatt av Royal Navy och H160M Cheetah av den franska marinen i syfte att ge dem en antifartygskapacitet på säkert avstånd mot lätta eller medelstora båtar. Den designades av de franska och brittiska teamen från företaget MBDA, för att ge flexibilitet, eldkraft och säkerhet till fregattarna och helikoptrarna de går in på. Med en sträcka på 20 km bär missilen en militär laddning på 30 kg som är tillräcklig för att orsaka betydande skador på korvett- eller patrullfartyg.

ANL Sea venom Defense News | Internationellt tekniskt samarbete Försvar | Vapenexport
ANL Sea Venom-missilen har en karakteristisk form som gör att den lätt kan identifieras

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Logo Metadefense 93x93 2 Actualités Défense | Coopération internationale technologique Défense | Exportations d'armes

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna