Franska marinens framtid, mellan ambitioner och bekymmer

Under de senaste dagarna har tillkännagivanden följt varandra kring National Navy framtida program, både från Hotel de Brienne (ministeriet för väpnade styrkor) och från National Navy Staff. Men dessa meddelanden, om de bär ambitionerna om vad som kommer att bli den franska marinens framtid, tillkännager också en mycket svår övergång under de kommande åren, eftersom programmen har skjutits upp eller spridits ut under det föregående decenniet, så att nu, inte längre kunna undvika tillfällig störning av kapaciteten.

Detta är under alla omständigheter en punkt som admiral Pierre Vandier, flottans stabschef, ville insistera på. under hans utfrågning inför senatens försvar och utrikes utskott. Enligt honom har uppskjutningarna av flera program, särskilt under perioden 2012 till 2015 (BATSIMAR, FREMM, HIL, etc.), allvarligt påverkat kapaciteten att förnya utrustning för National Navy, till den punkten, som sagt tidigare, av att inte kunna förhindra uppkomsten av tillfälliga kapacitetsstörningar under det kommande decenniet, trots de meddelanden som gjorts de senaste veckorna.

Thales Rapidfire CTAS-kanon kommer verkligen in i Oceanic Patrollers i den franska marinen. Men kommer det att vara den enda offensiva och defensiva beväpningen som finns på dessa 2000 ton fartyg?

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT