Vad är lärdomarna från kriget i Nagorno-Karabakh?

Med konflikten i Donbass, kriget som just har avslutats i Nagorno-Karabakh har varit en av de sällsynta konflikterna som involverar tunga statliga militära medel på båda sidor av krigförarna de senaste åren. Ny taktik och ny utrustning har använts i stor utsträckning, vilket höjer deras effektivitet men också sina gränser i en högintensiv miljö. Sedan början av denna konflikt har staber runt om i världen alla arbetat för att analysera de åtaganden och effektiviteten som varje utrustning har visat eller inte. Utan att föregripa slutsatserna som dessa analyser kan göra är det dock möjligt att dra slutsatser om viss utrustning och deras tillhörande taktik, och inbjuder till en ny utvärdering av vissa prioriteringar i moderna arméers tränings- och utrustningsprogram.

Drones-Artillery-paret

den drönare Vann azerierna Nagorno-Karabakh-kriget? Vi måste erkänna att under de första veckorna av konflikten Turkiska TB2 fick mycket svåra slag Armeniska försvar, särskilt mot de tunga rustningarna och luftfartygssystemen i Nagorno-Karabakh-försvarssystemet, urholkade styrkorna i en sådan utsträckning att den numeriska obalansen i slutändan blev olöst för Stepanakert och Jerevan. Men om drönarna ibland genomförde strejker med lätt ammunition, som MAM-L, noterar man på videorna som publicerades av Baku att majoriteten av de strejker som kontrollerades av drönare ägde rum med hjälp av artilleriet, att det är. det är murbruk, haubits, kanoner eller raketer.

Kommunikation mellan azeriska artilleri och spaningsdronor var en av de avgörande faktorerna i detta krig.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT