Tysk fregatt Hamburg som går ombord på turkiskt skepp på väg till Libyen

Sedan det turkiska ingripandet i Libyen och i synnerhet utplaceringen av flottot centrerades kring gruvundersökningsfartyg Orus Reis i östra Medelhavet, Berlin hade tagit del av en ställning för förlikning och förlikning med Ankara, en hållning som ibland är dåligt accepterad i Grekland som i Frankrike. Men det verkar som att de tyska myndigheterna nu har valt att visa mer fasthet gentemot Turkiet. Den tyska fregatten Hamburg, som deltar i den europeiska operationen Irini som syftar till att förhindra överföring av vapen och stridande till Libyen, har faktiskt avlyssnade 16.000 XNUMX ton containerfartyg Roselina-A som förde den turkiska flaggan 200 km från den libyska kusten för att utföra en inspektion.

De turkiska myndigheterna, liksom landets press, reagerade omedelbart genom att förbjuda inspektionen av fartyget, en rättslig ställning i havsrätten, förutom att förvärva extraterritoriella rättigheter som USA. Det tyska inspektionsgruppen var tvungen att lämna fartyget och specificerade att sökningarna inom den tilldelade tiden inte hade kunnat avslöja någon olaglig last. Sedan dess har de två länderna tävlat i kommunikationer för att lyfta fram sina respektive ståndpunkter och lagenligheten av de vidtagna åtgärderna.

Operation Irini under ledning av Europeiska unionen syftar till att fånga upp överföringar av vapen och stridande i Libyen i enlighet med det embargo som föreskrivs av FN.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT