Kämpar Turkiet för att hitta partners för sina försvarsprogram?

Utvecklingen av den turkiska försvarsindustrin har varit ett av de strategiska målen för president RT Erdogan sedan han kom till makten 2003. Som sådan har han beviljat mycket viktiga skattefördelar till investerare som går in på denna väg och har ofta mobiliserat betydande offentliga medel för att inrätta nödvändig industriell infrastruktur. Uppenbarligen krävde sådana investeringar resultat för att matcha. Och under de senaste åren har den turkiska industrin blivit mer och mer synlig i internationella försvarsutställningar, så att de började betraktas på allvar som en potentiell konkurrent av aktörerna i denna sektor.

Bland flaggskeppsprogrammen för denna industri är MILGEM-marinprogrammet som är avsett att ersätta de stridande ytenheterna, korvetterna, fregatterna och förstörarna av den turkiska flottan, men också helikopterprogram som T-129 Attak, drönare från bekämpa som Bayraktar TB2, liksom Altays huvudstridsvagn. Alla dessa utrustningar har presenterats som frukten av turkisk teknik, både nationellt och internationellt.

T-129 Atak lättstridshelikopter är ett av flaggskeppen i den turkiska industrin. Men det beror på många importerade tekniker, särskilt när det gäller turbiner.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT