US Navy förstör interkontinentala missiler med SM3-missiler från AEGIS-systemet

I måndags den 16 november anlände den amerikanska marinen med en anti-ballistisk missil SM3-IIA, för att fånga upp och förstöra en ballistisk missil med banan för en ICBM, en interkontinental missil. Testet hölls i Stilla havet nära Hawaii och involverade Arleigh Burke-klassens förstörare John Finn som med hjälp av Aegis Baseline 9-systemet upptäckte den ballistiska målmissilen som lanserades från Ronald Reagan Experimentation Center. på Kwajalein Atoll, förstörde den sedan med en SM3-IIA-missil han hade precis lanserat.

Arleigh Burke-klassens förstörare AEGIS DD113 John Finn upptäckte och engagerade sedan den interkontinentala ballistiska missilen med en SM3IIA-missil

Denna demonstration är en riktig framgång, både för den amerikanska marinen och för Raytheon, designer och tillverkare av SM3. Faktum är att SM3 ursprungligen inte är utformad för att fånga interkontinentala ballistiska missiler och är begränsad till ballistiska missiler med mellanliggande räckvidd, med en bana och speciellt en mycket lägre apogee och inom missilens räckvidd. För att lyckas med sin avlyssning var SM3 tvungen att slå hit det atmosfäriska återinträdesfordonet i sin fallande fas, medan det är det snabbaste, vilket visar att det under vissa förhållanden kan delta i en interkontinental ballistisk missil.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT