Kanada avslöjar egenskaperna hos nästa generations fregatter

År 2018 tilldelade Ottawa British BAe ett av de största militära fartygsbyggnadskontrakten under de senaste 20 åren för design och konstruktion av 15 nya generationens fregatter för programmet Canadian Surface Combattante, eller CSC. Baserat på utformningen av typ 26 fregatter, som kommer att utrusta Royal Navy men också Royal Australian Navyvar de exakta egenskaperna hos SCC hittills okända. Detta är inte längre fallet, eftersom Royal Canadian Navy publicerade i veckan ett dokument presentera i detalj vad som kommer att bli dessa stridande ytfartyg, som uppenbarligen inte har något att avundas sina amerikanska eller europeiska motsvarigheter.

De 151 kanadensiska fregatterna är 7.800 meter långa för ett tonnage på 2023 ton lastat och kommer att rymma mer av Destroyer än för fregatten. Byggandet av de första enheterna kommer sannolikt att lanseras 2028, med utsikter att komma i tjänst mellan 2029 och 12, för att ersätta de 1992 fregatterna i Halifax-klassen som togs i bruk mellan 1996 och 4 och de fyra förstörarna av Iroquois-klassen drogs ur drift mellan 2015 och 2017. Till skillnad från europeiska flottor, som ofta har gynnat flera specialklasser för att komponera sin flotta, har Kanada valt att harmonisera hela stridsflottan genom att ge varje avancerad mångsidighet i operativa funktioner.

Kanadensiska CSC-fregatter kommer att vara både stora och kraftigt beväpnade, vilket gör Natos främsta ytstridare

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT