Alsace, Suffren, SLAM-F: Den franska marinen avslöjar sitt nya operativa ansikte

Liksom armén och flygvapnet, National Marine Franska är mycket efterfrågad i många åroch led av en kronisk brist på investeringar för att ersätta dess framstående marina enheter. Ankomsten av FREMM fregatter, från 2012, gjorde det möjligt att starta en moderniseringsprocess som idag är i full gång, vilket framgår av tre stora händelser som har inträffat nästan i snabb följd de senaste dagarna, med testerna från fregatten Alsace, följt av leveransen av Suffren-ubåten och den officiella lanseringen av SLAM-F-minkrigsprogrammet.

Fregatten Alsace är den första enheten av FREMM DA-typ, för Air Defense, vars konstruktion började i juni 2016 och lanseringen ägde rum i april 2019. Underklass av klassen av mångsidiga anti-ubåt fregatter Aquitaine, l 'Alsace och dess systerfartyg Lorraine, som kommer att följa inom ett år, sålde av sina vertikala lanseringssystem Sylver70 med 16 MdCN-kryssningsmissiler för att ersätta dem med två Sylver50-system med 16 Aster 30-luftfartygsmissiler ytterligare, vilket ger totalt 32 sådana missiler för detta fartyg. Dessutom har Herakles-radaren modifierats för att utöka sina antennklockfunktioner så att Aster30s, som kan nå mål över 100 km bort, ger full potential.

Fregatten Alsace vid Lorientars arsenal. Lägg märke till den tunnare huvudmasten för att utöka detekteringsfunktionerna för den modifierade Heracles-radaren.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT