Kina presenterar den första stridsdronan tillägnad nära flygstöd

I samband med Nanchang Airshow 2020 presenterade den kinesiska luftfartsgruppen Chengdu en ny version av sin MALE Wing Loong drone, dedikerad till att stänga luftstödsuppdrag. Till skillnad från andra versioner, Wing Loong -10 har två egenskaper som gör det särskilt lämpligt för denna typ av uppdrag. Först såg drönaren sin kolvmotor och propeller ersatt av en ZF850 turbojetmotor som utvecklade 1 ton dragkraft, vilket gav den högre marschfart och minskad förbrukning i hög höjd. Således ser flygplanet sin transittid mellan dess avgångsbas och dess operativa zon minskas avsevärt, vilket ökar dess tillgänglighet i zonen och minskar antalet flygplan som krävs för att upprätthålla en permanent närvaro.

Wing Loong-10 presenterades med ett stort antal luft-till-mark-vapen som sträckte sig från laserstyrda bomber till långväga antitankmissiler.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT