Kommer ön Taiwan att behöva förvandlas till en fästning?

Under andra världskriget förvandlades ön Malta, under brittiskt mandat, till en defensiv fästning som gjorde det möjligt för Storbritannien att hindra axelns ambitioner i Nordafrika och spela en ledande roll i slutkollaps av fascistiska Italien och nazistiska Tyskland, slut på råvaror, särskilt bränsle. Ön stärktes så att Herkules-invasionen, planerad till november 1942, och som skulle mobilisera mer än 60.000 1600 män, 600 fordon och nästan 26.000 stridsflygplan, avbröts inför cirka 60 80 försvarare av ön, till tio stridsvagnar och till XNUMX till XNUMX Spitfires och orkaner från Royal Air Force som permanent försvarade Malta.

Det är kanske ett identiskt scenario som kommer att äga rum om ön Taiwan. Medan Pekings uttalanden om "återförening med våld" multiplicera, precis som övningarna för att förbereda sig för det, ökar den oberoende ön sedan 1949 snabbt sin defensiva kapacitet, både för att avvisa ett marint luftangrepp och en maritim blockad, liksom en kampanj med luft- och cyberangrepp. För att göra detta har Taipei de senaste åren förökat förvärven av försvarsutrustning, både för att modernisera och för att stärka och utöka öns defensiva kapacitet, med allt starkare stöd från Washington, och trots en attityd fortfarande rädd för européer, som fruktar ekonomiska repressalier från Peking.

För att reagera på nedgången i exporttillstånd för amerikansk och europeisk försvarsutrustning har Taiwan utvecklat sin egen försvarsindustri, som kan producera mycket bra utrustning som F-CK1 dubbelstridsflygplan.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT