Team Tempest presenterar vissa tekniska framsteg för den framtida brittiska kämpen

Liksom Royal Navy: s HMS Queen Elizabeth och HMS Prince of Wales hangarfartyg är Tempest nästa generations kampflygprogram på väg att bli en symbol för återupplivandet av brittisk teknisk och militär makt hittades. Och medans alla nuvarande program övervägs nedåt i en global omorganisation av Förenade kungarikets försvar för att möta framtidens utmaningar verkar Tempest-programmet också vara heligt i sin budget än i dess ambitioner och planering, och detta trots isoleringen av Storbritannien om det, de italienska och svenska partnerna är långt ifrån verkligen anslutna till initiativet.

En artikel från den brittiska webbplatsen ukdj gör det möjligt att lära sig mer om de tekniska ambitionerna i programmet som sammanför BAe, Rolls-Royce-motortillverkaren, elektronikingenjören Leonardo och MBDA UK-missiltillverkaren. Och det är ingen brist på ambitioner, även om den strategi som presenteras verkar annorlunda än den för Europeiska SCAF, med stora framsteg som täcker många områden som Radar, man-maskin-gränssnittet eller till och med turbojet, men inte betona samarbetsstrid, åtminstone i presentationen av ögonblicket.

Om Tempest naturligt kommer att vara "Connected & Co-operative" verkar det som om det inte är dess primära funktion, flygplanet verkar framför allt vara tänkt att vara ett system med enastående luftöverlägsenhet.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT