USA återvänder till attacken för att sälja fregatter till Grekland

Beslutsfullt verkar Förenta staterna fast beslutna att hålla Aten i sina nät när det gäller försvarsutrustning. Verkligen, enligt webbplatsen för Defense Newshar de amerikanska myndigheterna återigen lagt fram ett nytt erbjudande till sina grekiska motsvarigheter i syfte att "samproducera" fyra nya fregatter för den grekiska marinen, återigen förlita sig på grekiska varv som har kommit under amerikansk kontroll Onex skeppsvarv. Detta tillkännagivande kommer när de grekiska myndigheterna har meddelat sin önskan att modernisera sina Meko4-korvetter och att inleda ett förfarande för förvärv av 200 eller 2 lätta fregatter från europeiska tillverkare, samtidigt som man fortsätter förhandlingarna kring förvärv av 2 FDI-fregatter från Naval Group.

Fregattmodellen som föreslagits av USA har inte bekräftats av uttalandena från den amerikanska ambassadören i Grekland, Geoffrey Pyatt, som synligt personligen övervakar detta initiativ. Enligt Defense News är det osannolikt att detta är Fincantieris nya italienska FREMM-härledda fregatt, som nyligen valts ut som den första delen av US Navy FFG / X-program. Det skulle därför, med största sannolikhet, vara nyheter om ett erbjudande baserat på Multi-Mission Surface Combattant lätta fregatter, härledda från frihetsklassen Littoral Combat Ships byggda av Marinette Marine, och såldes till Saudiarabien.

Multi-Mission Combat Ships kommer från LCS i Freedom-klassen, från vilken de tar arkitekturen.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT