Logistik, tankfartyg, ammunition: Pentagon "betong" det grundläggande

Efter åratal av budgetvandring och hänsynslösa utgifter är Pentagons budget idag föremål för alla uppmärksamheter, liksom av staber som verkställande och kongressen, eftersom de noterade behoven är viktiga, medan budgeten förblir fryst eller begränsad till långsamma framsteg. Även om det är sant att Donald Trump prioriterade Pentagons budget, när han anlände till Vita huset, med en ökning med nästan 15% mellan 2016 och 2018, planeras amerikanska försvarsutgifter att att stagnera 2020 och 2021 och sedan växa ”bara” 3 till 5% per år från 2022.

Pentagon har dock tvingats möta de snabba förändringarna i den internationella geopolitiska situationen de senaste åren, vilket kräver att de amerikanska arméernas operativa insatskapacitet ökar i tid och med adekvata medel. Förutom de många moderniseringsprogrammen som pågår i de 4 amerikanska arméerna, meddelade försvarsminister Mark Esper den här veckan att 2022-budgeten också skulle se Pentagon bevilja en särskilda ansträngningar för att stärka viktiga tjänster och stödkapacitet för kraftprojektion Amerikansk. Konkret kommer tre områden att se deras medel och kapacitet förstärkas: sjötransport, tankfartyg och ammunitionsbeståndet.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT