Efter tigrarna vill den australiska armén ersätta en del av sin MRH90 Taipan

Definitivt verkar inte australierna vara stora fans av europeiska helikoptrar. Efter att ha inlett ett anbudsförfarande för att ersätta sina ARH Tiger-stridshelikoptrar, som de skyller på för alltför komplext och dyrt underhåll, förbereder de sig nu ersätta deras MRH 90 Taipan i tjänst inom sjätte Holsworthy Aviation Regulations, av amerikanska HH-60W eller MH-60M Black Hawk helikoptrar. I fråga, den dåliga placeringen (enligt dem) av hamnmaskingeväret och repet av härkomst för de speciella operationerna.

Australiska specialstyrkor vill prioritera interoperabilitet med USA genom att välja HH-60W istället för Taipan MRH90s som för närvarande är i tjänst

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT