5 av de 6 amerikanska stabscheferna i karantän på grund av Covid-19

De flesta stabscheferna för de amerikanska väpnade styrkorna är nu i karantän, efter att chefen för den amerikanska kustbevakningen, amiral Charles Ray, diagnostiserades positivt för Covid19 coronavirus tidigt vecka. Den senare hade verkligen känt milda symtom under helgen, vilket motiverade testet. Alla generaldirektörer som har arbetat med admiral Ray de senaste dagarna, det vill säga 5 av de sex stabscheferna, generalsherden för US Marines Corps är det enda undantaget. i karantän sedan i gårskapar en helt ny situation i Pentagon.

Enligt Pentagons talesman fortsätter de berörda stabscheferna att kunna tillgodose operativa behov och har naturligtvis testats för att upptäcka möjliga fall av kontaminering. Andra tester pågår, särskilt för att avgöra om föroreningskluster har uppstått efter detta första fall. I alla fall, enligt de amerikanska militära myndigheterna, har denna olyckliga episod, åtminstone för tillfället, ingen inverkan på genomförandet av operationer runt om i världen.

USS Theodore Roosevelt i Guams hamn när epidemin sprids ombord

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT