Ryssland utvecklar "anti-drönare" luft-luft-missil

Den omisskännliga framgången för israeliska och turkiska drönare, liksom israeliskt tillverkade Harop-herrelösa ammunition, genomfördes av Azerbajdzjan i konflikten mellan det och Armenien i Nagorno-Karabakh, framhäva intresset som dessa billiga och mycket effektiva system nu representerar, men också behovet av adekvata medel för att skydda mot dem. I detta område verkar Ryssland ha ett försprång på västvärlden som ett resultat av de många droneattacker som lanserades på flygbasen Khmeimim, som rymmer den ryska flygvapnet som utplacerats i Syrien, vilket belastar deras nära avskärmningssystem för luftfartyg.

Medan de första attackerna med drönare och raketer hade viss framgång och skadade mer eller mindre allvarligt flera flygplan på basen, har de ryska styrkorna sedan förstärkt sina lokala luftförsvar för att skydda mot denna typ av strejk. Inom detta område är det TOR M2 kortdistansskyddssystem som verkar ha uppnått de bästa resultaten, kraftigt överskrider Pantsir S2-systemet ändå utformad speciellt för detta uppdrag. Det bör noteras att sedan dess har nya modifieringar och förbättringar gjorts i den ryska Pantsiren, och operatörsutbildning och procedurer har modifierats för att öka effektiviteten hos dessa system mot drönare och herrelaterad ammunition.

Ryska TOR M2 och Pantsir kommer snart att kunna eld i rörelse, en lektion som lärt sig under förlovningarna i Syrien och Libyen.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT