Italien vill delta i US Army FVL-program med europeisk hjälp

De italienska myndigheterna har meddelat att de har införlivat åtgärder för att stödja dess försvarsindustri i sin plan att anställa några av 209 miljarder euro som tilldelats av Europeiska unionen som en del av återhämtningsplanen post Covid. Om Roms mål uppenbarligen är att stödja innovation och utveckla ny teknik går den uttalade ambitionen långt utöver principdeklarationer och identifierar mycket specifika axlar, såsom deltagande i Storbritanniens Tempest Next Generation Fighter Programutvecklingen av ett nytt sortiment av marinmotorer och, kanske överraskande, deltagande i den amerikanska arméns Futur Vertical Lift-program.

Låt oss komma ihåg att målet för den amerikanska arméns Future Vertical Lift-program är att ersätta de helikoptrar som för närvarande är i tjänst i de amerikanska väpnade styrkorna med nya generationens flygplan med mycket utökad prestanda. Hittills har två huvudprogram lanserats. Framtidens långväga Assault Aircraft-program, eller FLRAA, för att ersätta H-60 ​​Black Hawk i slutet av decenniet. Två byggare, Klocka med V-280 Valor med svängbara rotorer och Sikorsky med SB> 1 Defiant med motroterande rotor och framdrivningspropeller står emot i tävlingen. Det andra programmet är Future Attack and Reconn Aircraft, eller FARA, avsedd att ersätta OH-58 Kiowa som drogs ur tjänst 2014.

Bell V280 Valor är en av två finalister i den amerikanska arméns FLRAA-program för att ersätta Black Hawk manöverhelikoptrar

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter - från €1 den första månaden

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna om analyser, nyheter och sammanfattning. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Alla prenumerationer är icke bindande.


Om du vill veta mer

Meta-försvar

GRATIS
SIKT