Washington vill sälja "mindre smygande" F35s till Förenade Arabemiraten

Emiratiska ledare förväntade sig ett positivt svar på deras begäran om förvärv av F35-fighters med Förenta staterna, efter avtalet om att normalisera förbindelserna mellan Abu Dabi och Jerusalem. Enligt ReutersSkulle Washington faktiskt överväga att sälja den amerikanska enheten till Förenade Arabemiraten, men i en version med försämrad smygprestanda, så att israeliska radarer kan upptäcka Emiratiska enheter, och därmed följa den amerikanska rättsliga ramen som tvingar stater -Enad till bevara Israels tekniska fördel i sina vapenexportförhandlingar till Mellanöstern.

Om detta erbjudande vid första anblicken kan vara tillfredsställande för båda parter är det långt ifrån tekniskt sett. I själva verket är ett flygplan inte smygande gentemot en typ av radar, utan gentemot ett frekvensband. Om F35s som säljs i Förenade Arabemiraten verkligen erbjuder försämrad smygprestanda gentemot israeliska radarer, kommer de också att erbjuda samma försämrade prestanda gentemot radar av samma typ som används av alla regionala operatörer, 'De är saudiarabiska, katariska, irakiska eller iranska. I själva verket skulle den "mindre smygande" F35 som föreslagits av Washington också vara mer utsatt för fiendens radarer, medan det ligger dess huvudsakliga fördel idag.

Prins Mohammad Bin Zayed och USA: s utrikesminister Mike Pompeo under förhandlingar om avtalet om att normalisera förbindelserna mellan Förenade Arabemiraten och Israel.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT