Utan att nämna det, vädjar de franska stabscheferna för en ny vitbok?

I ett tal till marinens kadetter vid Naval School of Lanveoc-Poulmic, nära Brest, varnade den nya stabschefen för National Navy, amiral Pierre Vandier, framtida officerare att de var en generation som förmodligen kommer att uppleva eld i havet, med andra ord, högintensiv sjöstrid eftersom det inte har funnits sedan Falklandskriget 1982. CEMM: s förklaring är en del av en serie tal av de olika stabscheferna för de franska arméerna som också syftar till att varna allmänheten. allmänheten som de politiska myndigheterna i den djupgående förändring som sker i världen när det gäller militär kapacitet, och de följder som detta resulterar, inte bara på den sannolika ökningen av antalet kriser de kommer att möta, utan också på deras natur med återkomsten aven form av strid som har glömts bort i cirka trettio år, ”högintensiv” strid.

Det är så CEMAT (stabschefen för landarmén), general Thierry Burkhard, satte tillbaka ”hög intensitet” i hjärtat av sin armés lära, även om det Den har bara 200 Leclerc-tankar, ett 40-årigt tungt självgående artilleri, och har inte längre något annat skydd än luftfartyg än Mistral infanterisystem. För general Philippe Lavigne, stabschefen för flygvapnet (och nyligen rymdstyrkan), handlar talet främst om bristen på djup hos sina styrkor, särskilt stridsflyg, som med mindre än 250 flygplan, inklusive endast hundra Rafale, inte kommer att kunna möta stora långsiktiga åtagandebehov. Med hänsyn till Försvarsmaktens stabschef, general Lecointre, talade nyligen om ämnet inför den nationella representationen och varnar för klyftan som skapas mellan behoven och det potentiella svar som de franska arméerna kan ge under de kommande åren.

Mirage 2000-talet fortsätter att spela en avgörande roll för att låta flygvapnet svara på alla förfrågningar och externa operationer.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT