Hypotesen om en kinesisk J-35 marinfighter härledd från FC-31 blir tydligare

För bara ett år sedan antydde de kinesiska myndigheterna att deras framtida hangarfartyg utrustade med katapulter skulle implementeras en marinversion av J-20 fighter som utrustar landets flygvapen. I alla fall, flera kinesiska flygindustrins experter tvivlade på detta uttalande, och hävdade att det skulle vara en derivatversion av Shenyang FC-31 stealth fighter som skulle beväpna dessa fartyg. Under månaden, flera överflödiga uppgifter har kommit för att ge innehåll till dessa misstankar och till och med ge det ett namn, J-35.

Det finns väldigt lite information om ämnet och av goda skäl är Kina inte särskilt angeläget om att göra det till ett medieämne, åtminstone för tillfället. Man kan bara extrapolera information från de två FC-31-prototyperna, en av dem har deltagit i Dubais flyguppvisning 2015. Så till skillnad från J-20 skulle J-35 vara en genomsnittlig fighter, med en maximal startvikt på klassen 25 till 28 ton, där J-20, i sin landbaserade version, överstiger 36 ton. J-35 skulle därför fungera i samma kategori som den franska Rafale eller den amerikanska F35C, vilket gör att fler flygplan kan användas från det begränsade utrymmet för en hangar och ett dörrflygdäck. -plan. Liksom det franska flygplanet är det baserat på en tvåmotorig arkitektur, mer robust i maritim överflygning, men som det amerikanska flygplanet var det utformat för optimerad smyg, även om det förmodligen inte kommer att uppnå det för Lighting II.

Tvillingmotorkonfigurationen av FC-31 / J-35 är en obestridlig tillgång i utförandet av marina flygburna operationer, eftersom avlastningsområdena i händelse av ett motorproblem kan vara relativt sällsynta mitt i havet.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT