US Armys Futur Vertical Lift-program väcker starkt exportintresse

Futur Vertical Lift-programmet, en av de viktigaste pelarna i den amerikanska arméns BIG 6-superprogram som syftar till att återställa den amerikanska militärens tekniska och operativa fördelar på slagfälten under kommande årtionden, har misslyckats. igen korsar den industriella banan. Enligt Pentagon, Åtta partnerländer i USA har redan skickat ett intressebrev till Washington angående dessa roterande vingflygplan som förväntas tas i bruk under andra halvan av decenniet. Om Förenta staterna är vana vid ett visst internationellt intresse för sina försvarsutrustningsprogram, är en sådan reaktivitet dock exceptionell för ett 100% amerikanskt program, vilket indikerar huvudkontorens intresse för det underliggande tekniska löftet. att den ligger till grund.

FVL-programmet lanserades 2009 och syftar till att ersätta alla helikoptrar i tjänst i den amerikanska armén, nämligen UH-60 Black-Hawk manöverhelikopter, AH-64 Apache attackhelikopter, CH-47 Chinook tunglyft helikopter, och OH-58 Kiowa rekognoseringshelikopter (pensionerad från tjänst 2014). Om den officiellt består av fem grenar, så många som familjen av flygplan som ska bytas ut (inklusive ett supertungt flygplan för att ersätta C5 hercules), har den amerikanska armén hittills bara lanserat två program, nämligen Future Long-Range Assault Aircraft, eller FLRAA, avsedd att ersätta Black-Hawks, och Futur Attack and Reconnaissance Aircraft, eller FARA, avsedd att ersätta OH-130 Kiowa.

OH-58 Kiowas drogs ur tjänst 2014 utan att ersättas. Det är FARA-programmet som bör ge en efterträdare till denna enhet från 2026.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT