Indien testar framgångsrikt sin HSTDV scramjet hypersoniska demonstrator

15 månader efter det första misslyckade testet av sin hypersoniska missil demonstrant drivs av Scramjet Hypersonic Technology Demonstration Vehicle (HSTDV), indiska ingenjörer från Defense Research and Development Organization (DRDO), den indiska beväpningsbyrån, kunde testade framgångsrikt sin nya teknik den 7 september 2020 under en flygning som verkar ha uppfyllt alla sina mål. Lanserad av en fastbränslemissil som förde HSTDV till 30 km höjd med en hastighet på Mach 6, antänkte den hypersoniska missilen sin scramjet och upprätthöll hypersonisk flygning i ungefär tjugo sekunder och färdades 2 km varje sekund under flygningen i nivå.

Testet kan verka begränsat, 20 sekunder av hypersonisk flygning som drivs av scramjet, är inte strängt taget en operativ fråga, eftersom konventionella framdrivningsmissiler redan har lyckats göra det i flera år. De indiska ingenjörerna visade emellertid genom detta test att de nu behärskar tändningen och särskilt förbränningskontrollen i en scramjet-motor, som i sig öppnar dörrarna till hypersonisk flygning för den indiska flygindustrin. Dessutom kommer denna framgångsrika flygning att ha gjort det möjligt utan tvekan att spela in en hel del kritiska data för utvecklingen av programmet i framtiden. Strikt taget är det därför en riktig framgång för indisk forskning och industri.

Video av lanseringen av den indiska HSTDV publicerad av den indiska webbplatsen Defense Livefist

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT