USA igen på offensiven för att motverka fransk-grekiska diskussioner kring Rafale och Belh @ rra

sedan krisen mellan Turkiet och Grekland och Cypern, kopplad till uppdraget för gruvundersökningsfartyget Orus Reis i vatten som hävdats av Aten eller Nicosia, bröt, har Washington varit anmärkningsvärt tyst. Det var bara två dagar sedan som Mike Pompeo, USA: s utrikesminister, talade om ämnet. Ingripande minst sagt en besvikelse för Aten, eftersom man var nöjd med att uppmana de två parterna att "minska spänningarna i östra Medelhavet". Det tog dock bara 24 timmar för de amerikanska myndigheterna att reagera efter publiceringen av information om ett eventuellt avtal mellan Frankrike och Grekland den förvärv, i förmånlig takt, av en skvadron av Rafale-flygplan och återupptagandet av diskussioner mellan de två länderna om de 2 FDI Belh @ rra fregatterna.

Faktiskt hade de knappt hört talas om de fransk-grekiska diskussionerna som de amerikanska befullmäktigade tjänsterna skulle ha enligt informationen som publiceras av webbplatsen defencereview.gr, åtagit sig att sätta press på de grekiska myndigheterna för att spåra förhandlingarna Pågående. För att motverka Rafale svängde Washington återigen F35. Mer överraskande är förslaget att motverka diskussionerna om FDI Belh @ rra fregatter, baserat på fartyg av frihetsklass som tillhör Littoral Combat Ship-programmet, eller LCS. Faktum är att Washington skulle ha erbjudit Aten fartyg av denna klass som snart kommer att dras tillbaka från US Navy.

Freedom-klassens LCS har inte den beväpning, radar och ekolod som behövs för att den grekiska marinen ska stärka dess operativa och avskräckande kapacitet mot den turkiska flottan och flygvapnet.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT