Det kinesiska flygbolaget Awacs KJ-600-flygplan gjorde sin första flygning

Om det finns ett område där framväxten av det kinesiska militära verktyget imponerar på västerlänningar, är det inom långsiktig planering. Folkets befrielsearmé har hittills lyckats systematiskt samtidigt ha den nya utrustningen som förväntats, men också alla nödvändiga underkomponenter samt personal och underhållsinfrastruktur för att möjliggöra snabb och effektiv driftstart. Ett av de senaste exemplen på detta område gäller förlängning av typ 052D-förstörare från den 19: e enheten för att ta emot den nya Z-20-helikoptern, då fartyget har tagits i trafik samtidigt som de första helikoptrarna av denna typ i den kinesiska marinen.

Zibo, den 19: e typ 052D-förstöraren och den första som har ett förlängt skrov, gick i tjänst samtidigt som den för Z-20 marinhelikoptern som den kommer att använda.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT