Nya ryska helikopterbärare kan omvandlas till sjukhusfartyg

Tycka om Frankrike, som utplacerade sina Mistral- och Dixmude-helikopterbärare att överföra patienter som drabbats av Covid19 till Korsika, Indiska oceanen och Karibien sjukhusfartyg Irtysh i Vladivostok från 13 april 2020 för att lindra bördan för sjukhus i regionen, på väg att bli mättad av tillströmningen av patienter. Om detta avsnitt fick den ryska försvarsministern Victor Shoïghou att ompröva tillrådligheten med att bygga ett eller flera sjukhusfartyg, är det troligt att de ryska skeppsvarvens budgetbegränsningar och det operativa trycket kommer att upphäva åtminstone. skjuta upp ett sådant program.

Detta är anledningen till att det ryska försvarsdepartementet beordrade Zaliv-varven, som ligger på Krim och ansvarar för byggandet av de två nya 2 25.000 ton helikopterbärarna i den ryska flottans 23900-projekt, att integreras i fartygsdesign möjligheten att förvandla den till ett sjukhusfartyg, genom att ordna nödvändig operativ utrustning ombord på fartyget. Amiralitetets mål är att kunna dra nytta av de befintliga installationerna ombord, såsom helikopterhangaren samt de rum som är avsedda att rymma de marina trupperna, för att kunna ta emot sjuka eller skadade i händelse av en pandemi eller naturkatastrof. För att göra detta kommer utrymmen som potentiellt kan omvandlas till ett mottagningsområde för patienter att få utrustning som underlättar deras omvandling, såsom ett syredistributionsnätverk.

Mistral-klassens PHA: er från vilka de ryska helikopterbärarna är inspirerade är utrustade med ett sjukhus bestående av två operationssalar, en skanner, 2 intensivvårdssängar och 1 medicinska sängar.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT