Ungern väljer Rheinmetall Lynx i ett globalt industriellt avtal

Den 16 augusti undertecknade den tyska industrikoncernen Rheinmetall ett globalt avtal för förvärv av mer än 200 Lynx infanteribekämpningsfordon, som en del av ett lokalt tillverkningskontrakt på mer än 2 miljarder euro som syftar till att modernisera landets arméer och försvarsindustrin gemensamt. Detta är den första kunden i den tyska nya generationens pansarfordon, som också fortfarande är inblandad i Australian Land 400 Phase 3-tävlingen, eller motsätter sig den sydkoreanska Redback K21, för ett kontrakt för 450 infanterikampfordon.

Ingen information har publicerats om den exakta konfigurationen som antagits av den ungerska regeringen, vare sig det gäller skydd, framdrivning, kommunikationsutrustning eller beväpning. Det anges inte heller att det är KF31-varianten på 38 ton, eller den tunga versionen KF41 på 50 ton. Rheinmetall pressmeddelande är nöjda med att ange att ett joint venture mellan den ungerska regeringen och den tyska gruppen kommer att inrättas för att genomföra projektet och bygga monteringsanläggningen som kommer att producera pansarfordonet som kommer att tas i bruk mellan 2026 och 2027 under Ungerska styrkor.

De ungerska väpnade styrkorna har också beställt 20 H145M och 16 H225M helikoptrar från Airbus Helicopter.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT