Kommer Ryssland att hjälpa Lukashenko i Vitryssland?

Efter att ha instrumentaliserat oppositionen med Moskva genom att utplacera styrkor längs gränsen mellan Vitryssland och Ryssland, vädjade Vitrysslands president Alexander Lukashenko till Ryssland i morse under en telefonintervju med president Vladimir Putin.

Den vitryska presidenten motiverade denna begäran genom att argumentera för manipulation av folkmassor och populär missnöje av "externa krafter", Europa och USA, för att inte tala om dem. Och den ryska presidenten att svara att han var övertygad med sin motsvarighet att "situationen snabbt kommer att återgå till det normala", vilket tyder på möjligheten till en kommande rysk intervention i landet för att sätta stopp för de populära demonstrationerna. och de ökande strejkerna.

Efter två decennier av smidiga relationer har Alexander Lukashenko och Vladimir Putin haft ansträngda relationer de senaste månaderna, den senare vill påskynda processen för att integrera Vitryssland med Ryssland.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT