Genom att vinna på den nya Typhoon-radaren stärker den spanska Indra sin position i SCAF-programmet

Enligt ett pressmeddelande från det spanska flygbolaget Indra ombord skulle det senare ha beviljats en position som medutvecklare, med tyska Hensoldt, om den nya Captor-E-radaren med aktiv elektronisk antenn som kommer att utrusta de nya versionerna av Eurofighter Typhoon fighter, liksom de moderniserade versionerna. Detta tillkännagivande kommer att tillåta det spanska företaget att samutveckla och samproducera de 130 radar som beställts som en del av moderniseringen av de 130 tysk-spanska Eurofighters som planeras för decenniet, men också att utrusta de cirka 110 nya flygplan som snart meddelats. av Luftwaffe för ersättning av en del av Tornado och Typhoon av Tranche I (90 flygplan) och det spanska flygvapnet för ersättning av sina F18s (20 enheter)

Designer och tillverkare av AESA RBE2-radaren som utrustar Rafale, Thales riskerar att förlora en viktig konkurrensfördel under SCAF-programmet

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT