Ryssland exporterar 64 Su-35-flygplan till Egypten och en andra kund mellan 2020 och 2024

Sedan den ryska tidskriften Kommersant inte gick in på kontraktet om försäljning av Su-35 till Egypten, skulle enhans journalist fängslades ursprungligen för "förräderi" i Moskva, ingen kunde kvantifiera antalet sålda enheter i Kairo. Det måste sägas att det amerikanska trycket i denna fråga och hotet om repressalier vid tillämpning av CATSAA-lagstiftningen krävde största möjliga diskretion, både för de egyptiska och ryska myndigheterna. Men en video som publicerades i samband med en industriell presentation av det aeronautiska industrikonsortiet OAK (United Aircraft Corporation på engelska) tillåter nu att få veta mer om den här filen.

Det här är bloggaren @Strike_Flanker, författare till den utmärkta webbplatsen www.redsamovar.com vem är riktmärket för ryska vapen (och tåg, men det är en annan historia), som publicerade fotot som sålde säkringen på detta kontrakt. Vi lär oss faktiskt att Ryssland planerar att leverera 22 flygplan till Kairo 2020, följt av åtta flygplan 8, dvs. en flotta på 2021 Su-30, två skvadroner. anteckna det Su-35s sportar den egyptiska lyvaren, men utan cockade, hade redan observerats för några veckor sedan i Ryssland. Beställningsbeloppet förblir dock konfidentiellt för att alltid skydda Kairo från Amerikanska hämndsåtgärder.

Bild från video upptäckt av @ Strike-Flanker avslöjar information som hittills är starkt skyddad av Moskva

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT