Finland vill höja sin försvarsbudget med 54% 2021

För att svara på den första finansieringen för HX-programmet för att ersätta F-18-flottan presenterade det finska försvarsministeriet den 13 augusti 2020 dess beräknade budget för 2021visar en tillväxt på 1,7 miljarder euro till 4,87 miljarder euro, en ökning med 54% jämfört med budgeten för 2020. Bortsett från anslagen avsedda för HX-programmet uppgår budgetökningen till 0,7 %. Helsingfors, som hittills endast spenderat 1,4% av sin BNP på La Défense, kommer därför över ett år att överskrida 2% -gränsen. Men inte att vara medlem i Nato, den här parametern har lite mer än en informativ aspekt.

Häll HX-programmet, har den finska regeringen avsatt en total budget på 10 miljarder euro, som täcker förvärv av flygplan, delar, underhållsutrustning, ammunition och infrastruktur som är nödvändig för implementering av cirka sextio nya flygplan. Det exakta antalet enheter anges inte av Finland, som inte vill förvärva en flygflotta, utan en luftkapacitet, och överlåta tillverkarna ansvaret att dimensionera deras erbjudande för att strikt uppfylla Helsingfors förväntningar. Dessutom gör förvärvet av global kapacitet det möjligt att eliminera ansiktsprismanipulation vilket gör det möjligt att presentera en enhet som är tillgänglig för köp, men särskilt dyr att använda, eller visar otillräcklig tillgänglighet, eller till och med båda i vissa fall.

trots prestanda som bedöms vara otillräcklig under tester, JAS39 Gripen E / F förblir mediefavoriten när det gäller HX-programmet

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT