Det amerikanska försvarsdepartementet definierar plan för riktade energivapen

Riktade energivapen, som högenergilaser och mikrovågsvapen, kommer att bli dominerande i krigsfartyg, rustningar och till och med under de kommande åren, enligt Pentagon. Utöver de tekniska fallgropar som återstår att övervinna, särskilt när det gäller energiproduktion, har försvarsdepartementet tagit initiativet att anförtro en av veteranerna från de amerikanska marinens laserprogram, Christopher Behre, utarbetandet av en teknisk huvudplan, som kommer att fungera som en ram för all utveckling av dessa vapensystem i de amerikanska arméerna, men också för deras komponenter.

Ritningen för riktade energivapensystem som föreslagits av Pentagon

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT