Flygplan, anti-missilsystem, stridsflygplan: Seoul avslöjar sina ambitioner för det kommande decenniet

Till skillnad från européerna har Sydkorea aldrig försummat sina investeringar i försvar, inte heller under perioden efter Sovjetblockets kollaps och som kännetecknades av en närmande mellan Väst och Kina. Det måste sägas att med en granne som Nordkorea som anklagades för att utveckla ett militärt kärnkraftsprogram 1989 har Seoul, även inom räckhåll för det nordkoreanska artilleriet, aldrig riktigt upplevt en period av appeasment för att dra nytta av "Fred gynnar" kära för europeiska ledare på 90- och 2000-talet. Och faktiskt har Sydkorea idag en förstklassig, välutrustad och välutbildad väpnad styrka som vi kan enkelt integreras i de tio mäktigaste världsväpnade styrkorna 10.

Faktum är att offentliggörandet av försvarsinvesteringsplanen av Seoul är en mycket observerad händelse i Asien och Stillahavsområdet, och i år kommer observatörer inte att ha varit besvikna över de koreanska myndigheternas ambitioner. Faktum är att landet planerar att investera med mindre än 70 miljarder dollar, 100 biljoner vann, för att designa och ta i bruk nya stridssystem. Denna hittills oöverträffade ansträngning kommer att driva landets militära och industriella kapacitet till en helt ny nivå än den nuvarande nivån, i många områden som överstiger de europeiska arméerna till 2030. Här är de viktigaste programmen som meddelats eller bekräftats av de sydkoreanska myndigheterna:

30.000 ton lättflygplan


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT