Kina ökar träningstakten för flottorpiloter

Många västerländska länder, inklusive USA, kämpar för att hitta kandidater för att uppfylla sina rekryteringsmål, särskilt för de mer tekniska positionerna, som stridspiloter. Detta problem har blivit kritiskt att hädanefter är prognosförmågan att hitta och utbilda rätt profiler en begränsande parameter vid dimensionering av styrkor, vare sig luft, sjö eller land. Självklart har Kina inte detta problem.

Faktum är att den kinesiska marinen mottog inte mindre än 16.000 XNUMX ansökningar enligt rapporten i samband med öppnandet av online-registreringsfilerna för pilotutbildning för marinflygplan. globaltimes.cn statlig webbplats, en figur som skulle göra alla chefer för militära mänskliga resurser i väst grön av avund. Naturligtvis betyder 16.000 16.000 kandidater inte 60 80 piloter, snarare tvärtom. Hittills brukade den kinesiska marinen träna mellan XNUMX och XNUMX piloter per år, varav cirka tjugo var avsedda att fungera som stridspiloter ombord på hangarfartyg, de andra blev landbaserade flygplan och helikopterpiloter ombord. på kinesiska fregatter och förstörare. Med idrifttagandet av det andra hangarfartyget, Shandong, kapabel att genomföra upp till 36 J-15 stridsflygplan, växer behovet av certifierade piloter ombord snabbt, speciellt då konstruktionen av nästa hangarfartyg identifieras för tillfället Typ 003, avancerar snabbt och att den kommer att kunna transportera dubbelt så många flygplan fram till 2025och det andra hangarfartyg, troligen kärnkraftsdrivna, kommer att följa honom.

Kinas andra flygbolag, Shandong, kan driva 36 J-15 jaktflygplan, 12 fler än Liaoning som föregår den.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT