Har Kina fördubblat produktionen av tunga kämpar år 2020?

När avståndet mellan Peking och Washington växer dagligen presenterar en publikation kopplad till den kinesiska flygplanstillverkaren AVIC den mest överraskande informationen, enligt vilken gruppen skulle förutsäga byggandet år 2020 av inte mindre än 60 J-16 tunga bombplankämpar, 20 J-15 multifunktionella kämpar ombord och 30 J-20 tunga stealthkämpar, eller 110 flygplan, alla tvåmotoriga flygplan med lång räckvidd och hög lastkapacitet. Dessutom arbeta med FC-31 medium stealth fighter designad för att utrusta flygbolag av den kinesiska flottan skulle fortsätta. Idag är det omöjligt att skilja det sanna från det falska i detta tillkännagivande, men flera parametrar måste beaktas för att bedöma dess riktighet, men också dess omfattning.

Bland de kriterier som tvivlar på dessa siffror är det viktigaste det totala antalet 110 flygplan som skulle byggas i år. Faktum är att den kinesiska produktionen av moderna stridsflygplan aldrig hittills har överskridit 80 flygplan, vilket skulle leda till en ökning av belastningen med nästan 40% på ett enda år, vilket också kännetecknas av Covid19-viruspandemin. . Eftersom det inte bara är, i detta fall, att öka kapaciteten hos monteringslinjerna, den sista fasen av konstruktionen av ett stridsflygplan, utan hela leveranskedjan, det vill säga ett stort antal företag som borde ha ökat sin egen produktionskapacitet samtidigt utan att kompromissa med kvaliteten på de producerade elementen. Det är naturligtvis inte omöjligt, men det skulle ändå representera en extremt viktig och våldsam insats, särskilt under så korta tidsfrister.

Frånvarande från AVIC-kommunikation är J10 ändå en kraftfull enhet som APL verkligen behöver byta ut J7 och A5 som fortfarande används.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT