En ny stridspilot mot konfrontation med artificiell intelligens i slutet av augusti för US Air Force och DARPA

Kan artificiell intelligens besegra en pilot tränad i virvlande strider? Detta är frågan till vilken programmet DARPA AlphaDogfight Trials gjorde det till sitt uppdrag att svara. Och den tredje testsessionen kommer att äga rum i slutet av augusti 2020, enligt ett uttalande från US Defense Research Agency som släpptes den 7 augusti. Men målet med detta program sträcker sig långt utöver det enkla "Ersättning av piloter", som nämnts av Elon Musk för några månader sedan.

Åtta lag från de bästa amerikanska forskningslaboratorierna inom artificiell intelligens kommer därför att börja med att tävla mot varandra den 18 och 19 augusti, där vinnaren ser sig kvalificerad att möta eliten av amerikanska F16-piloter. , i simulerade nära håll strid. Den första dagen kommer de AI som föreslagits av de åtta deltagarna att möta en AI som utvecklats av John Hopkins Applied Physics Lab innan de tävlar mot varandra den andra dagen för att avgöra vilket lag som kommer att ha äran att möta varandra. till en mänsklig pilot. Detta testprogram är en del av ett större program som lanserades 8, också piloterat av DARPA, Air Combat Evolution-programmet eller ACE, som ansvarar för att, som namnet antyder, utvärdera de tekniska alternativen som kommer att visa sig vara avgörande under de kommande decennierna när det gäller luftstrid.

Skyborg-programmet syftar till att designa ett obemannat flygplan som kan integreras i US Air Force: s luftstridsystem för att stödja bemannade stridsflygplan.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT