Airbus DS testar kommunikationsteknologi med SCAF-programmets framtida fjärrbärare

Det var under den tyska övningen Timber Express som Airbus Defense & Space upplevde virtuell kommunikation mellan en Luftwaffe Typhoon och en fjärrkontroll, den lätta stridsdronan som kommer att utgöra en nyckelkomponent i SCAF-programmet för den nya generationens stridsflygplan som genomförs i samarbete med Tyskland, Frankrike och Spanien.

Det visades inte bara att anslutningen kunde integreras i ett flöde bestående av multipel datakommunikation, utan att det kunde integreras i alla enheter med digital kommunikation, utan modifiering. Dessutom kan kommunikation, som använder CANDL-protokollet, integreras i CESMO-principen som definierats av Nato för att standardisera samarbete med flera domäner i alliansen och distribueras till alla anslutna operatörer. Detta experiment tenderar att stödja hypotesen om en tidig ankomst av fjärrbärarna för att utöka kapaciteten hos de tyska och spanska tyfonerna såväl som de franska Rafales, för att övervinna bristerna hos dessa två flygplan inom eliminationsområdet. av försvar och smygande.

Remote carrier är inte en modell utan ett koncept. Det kommer att finnas flera med olika egenskaper och funktioner.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT