Straffar Trump Berlin för att inte köpa F35?

Beslutet föll som en helikopter den 29 juli: USA: s president Donald Trump beordrar tillbakadragande av 12.000 6400 män från amerikanska styrkor utplacerade i Tyskland, och detta inom en mycket begränsad tidsram. Enligt den givna informationen kommer 5400 män återsändas till USA, medan XNUMX andra kommer att omplaceras till Italien och Belgien, och eventuellt därefter, till Polen et baltikum. I en mycket personlig inställning förklarade den amerikanska presidenten att han ville "få Tyskland att betala" som inte deltar tillräckligt i Nato, och att USA var trött på att tas för "skinkor" ("Sucker" med ordets ord).

Om detta tillkännagivande överraskar med sitt tempo representerar det inte en överraskning på ämnet, eftersom Washington hade länge hotat Berlin med ett tillbakadragande av amerikanska styrkor om den sistnämnda inte ökade sina försvarsinvesteringar (diplomatisk och offentlig version) och om Tyskland inte tog ut checkhäftet för att beställa amerikansk försvarsutrustning (konfidentiell version) för att återbalansera handelsbalansen mellan de två länderna, mycket till förmån för Tyskland tack vare dess avancerade bilar som är mycket populära över Atlanten. Japan, i samma situation som Tyskland, både ur militär och ekonomisk synvinkel, har inte tvekat för sin del i befaller mer än hundra F35A och B, liksom moderniseringen av sin F15J-flotta och dess skydd mot luftfartyg till dess allierade. Uppenbarligen var den order som Berlin meddelade om cirka fyrtio Super Hornets och Growlers att ersätta en del av sin Tornado-flotta, den som ägnas åt Natos kärnkraftsangrepp, inte tillräckligt för att blidka Washington.

Berlin har meddelat att man vill beställa 30 F / A 18 E / F Super Hornets och 15 EA18G Growlers för att ersätta en del av sin Tornado-flotta

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter -

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Flash-artiklar är tillgängliga i full version i 48 timmar. Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna om analyser, nyheter och sammanfattning. Artiklar i arkivet (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Alla prenumerationer är icke bindande.


Om du vill veta mer