Indien beställer SAFRAN A2SM Hammer-ledningssystem för sin Rafale under nödsituation

Att säga att de första indiska Rafales, som kommer att anlända till landet senast den 29 juli, skulle bero i Indien skulle vara en grov understatement. New Delhi har faktiskt inte slutat kommunicera på några veckor den mycket snabba idrifttagningen av dess enheter kommer de knappast att ha kommit. För att göra detta har de indiska myndigheterna tagit hand om att förpositionera Ambala-basen där de första kämparna levererade, all utrustning, beväpning och färdigheter som är nödvändiga för en operativ konvertering så snabbt som möjligt kommer att stationeras. Och att stärka den redan mer än betydande kapaciteten i den indiska Rafale New Delhi har just meddelat att de kommer utrustade med MICA och METEOR luft-till-luft missiler och SCALP stealth kryssningsmissiler. har valt A2SM Hammer vägledning och framdrivningssats från SAFRAN, redan i tjänst i de franska arméerna, i en förfarandet vid nödupphandling.

Det måste sägas att den indiska säkerhetssituationen långt ifrån har blidat. Inte bara spänningarna med Pakistan är fortfarande höga sedan konfrontationen mellan jägarna i de två länderna ägde rum i februari 2019, men spänningarna med Kina, i Ladakh-området i Himalaya-området, är fortfarande högst, även om de två länderna har lyckats sätta stopp för sammanstötningar och för att återgå till en form av status quo. Faktum är att de motsatta styrkorna på båda sidor stärks med utplaceringen av många pansarfordon, helikoptrar, drönare och flygplan. Senaste tillkännagivandet, den indiska marinflyget har alltså distribuerats nära denna teater en skvadron med MIG-29K, för att stärka flygvapnets försämrade försvarsförmåga.

Den indiska försvarsministern Rajnat Singh, under ceremonin som markerade leveransen av den första Rafale till Indien, i Mérignac i Gironde den 8 oktober 2019

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT