Det egyptiska parlamentet godkänner utplacering av stridande militära styrkor i Libyen

Det egyptiska parlamentet godkände enhälligt denna måndag 26 juli utplacering av egyptiska stridsstyrkor i Libyen raffinerad för att "skydda landet och dess intressen" inför pressen från styrkorna från regeringen för nationell enhetsregering (GNA på engelska) i Tripoli som stöds av de väpnade styrkorna och de turkiska miliserna mot styrkorna från general Khalifa Haftar, särskilt hotande Sirte stad och flygbasen Al-Jufra, två strategiska platser för Kairo som redan tidigare förklarat att de inte skulle tveka att ingripa om GNA-styrkorna kom att hota dem. För myndigheterna i Tripoli, det enda organ som erkänts av de enade nationerna hittills, är det varken mer eller mindre än en krigsförklaring, som förenas i detta av den turkiska försvarsministern Hulusi Akar.

De egyptiska väpnade styrkorna anses överlägset vara de starkaste i Afrika och en av de starkaste i Mellanöstern och östra Medelhavet. Med nästan 900.000 3000 man utgör den egyptiska armén en förstklassig mekaniserad makt som ställer in mer än 1100 1 stridsstridsvagnar inklusive 1 2500 M5000A1500 Abrams byggda under licens, 200 16 infanteristridsfordon och cirka 46 29 pansartransportfordon, trupper av nästan olika modeller. 35 24 självgående artilleripjäser och flera raketgevär. Flygvapnet har nästan XNUMX FXNUMX-jaktplan, samt XNUMX Mig-XNUMXMs (jämförbart med Mig-XNUMX), XNUMX Rafale, 18 Mirage 2000 och 50 Mirage 5, och bör under de kommande månaderna få den första av sina 36 Su-35 beställda från Moskva. Flottan, slutligen, ställer upp 2 misstral-klassade assault helikopterfartyg, 1 Aquitaine-klass tung fregatt (FREMM), 4 OH Perry och 2 Knox lätta fregatter, samt 2 Descubierta-klass korvetter och 4 typ 209-1400 ubåtar, i väntan på att den första av de 4 Gowind 2500-korvetterna som beställts från Naval Group tas i bruk, och de 2 FREMM som förvärvats från Italien. Utöver denna inventering som är värdig de mäktigaste väpnade styrkorna, är de egyptiska styrkorna känd för att vara välutbildade och kompetenta, särskilt när det gäller professionella enheter.

rafale egypten dassault aviation Försvarsnyheter | Konflikt i Libyen | Utplacering av styrkor - Återförsäkring
Med mer än 350 stridsflygplan är det egyptiska flygvapnet det största i Afrika, liksom i Mellanöstern.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Konflikt i Libyen | Utplacering av styrkor - Återförsäkring

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna