Ryssland påbörjar samtidigt byggandet av två fregatter, 2 kärnkraftsubåtar och 2 attackhelikopterbärare

Vi vet att det ryska försvaret är skickligt när det gäller kommunikation och att det inte är snålt med symboler. I detta avseende kommer den 16 juli 2020 att vara en milstolpe för den ryska flottan, eftersom den kommer att genomföras gemensamt ceremonier för kölläggning två fregatter från det utökade projektet 22350 Admiral Gorshkov, två kärnkraftsubåtar till projektet 885-M Iassen och två attackhelikopterbärare av projektet 23900. På en enda dag lanserar den ryska flottan 6 stora fartyg med höga havet, det vill säga så mycket, om inte mer, än vad många västerländska och europeiska mariner har.

Under de senaste decennierna hade den ryska flottan varit de ryska arméernas dåliga relation när det gäller budget, tvungen att upprätthålla serviceenheter som inte hade moderniserats på många år och visat en beprövad strukturell och operativ förfall. Tyngdpunkten låg på utvecklingen av korvetter, tunga beväpnade patrullbåtar och konventionellt drivna ubåtar, som hade det primära intresset av att snabbt och billigt kunna öka antalet vektorer utrustade med Kalibr kärnkraftsfartyg med kärnkraft, inte inom ramen för INF-fördraget som förbjöd både Ryssland och USA att låta ballistiska eller kryssningsmissiler skjutas upp från en landvektor och ha en räckvidd mellan 500 och 2500 km.

Den ryska marinen har förstärkt sin flotta av korvetter och beväpnade patrullbåtar avsevärt under det föregående decenniet, särskilt med Buyan-klass patrullbåtar.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter - från €1 den första månaden

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna om analyser, nyheter och sammanfattning. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Alla prenumerationer är icke bindande.


Om du vill veta mer

Meta-försvar

GRATIS
SIKT