Burst: flygtest av den nya 1000 kg AASM-ammunitionen har börjat

För några månader sedan presenterade vi dig för beskriver den nya F4-standarden för den franska kämpen Rafale, producerad av Dassault Aviation. Förutom betydande förbättringar i sensorer, anslutning och logistik, var Rafale F4 också tvungen att integrera nya luft-till-luft och luft-till-mark vapen. Om MICA-NG och den renoverade SCALP bygger på kända beväpningar, är 1000 kg AASM utvecklad av Safran verkligen en helt ny ammunition.

I flera år har modeller av AASM-1000 ställts ut på olika luftutställningar och utställningar. Sedan F4-programmet lanserades i januari 2019 har det emellertid inte funnits några nyheter om denna nya eldrivna bomb som är avsedd att ersätta GBU-24 av amerikanskt ursprung under vingarna på Rafale. Fram till idag, dock, när ett foto av en Rafale utrustad med ett par AASM-1000 avslöjades på sociala nätverk, särskilt på Twitter-kontot av Defense'Aero.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT