Med en ny försäljning i Marocko bekräftar Boeing AH-64 Apache sin status som världens bästa säljare

Fallet hade pågått i nästan ett år. År 2019 efter köpet av nya F-16hade kungariket Marocko meddelat sin avsikt att förvärva AH-64 Apache-stridshelikoptrar från den amerikanska Boeing. Sedan misslyckandet med att sälja den franska Rafale 2006 och trots förvärvet av en fransk FREMM-fregatt, Rabat verkar nu resolut vända sig mot samarbete med Förenta staterna inom försvar och vapenupphandling. I november förra året, logiskt godkände försäljning av 36 Apache-helikoptrar via FMS-förfarandet, vilket garanterar låga priser och snabba leveranser. Endast kvar i Marocko för att bekräfta sitt köp och underteckna kontraktet vad är nu gjort.

2024, vid tidpunkten för de första leveranserna, kommer Marocko att bli den 17: ee användare av Apache-helikoptern. Ankomsttjänsten 1986, och kontinuerligt uppdaterad sedan, AH-64 Apache är en tung stridshelikopter som är känd för att vara dyr och komplex att använda. Detta flygplan som marknadsförs av Boeing fortsätter dock att kedja kontrakt med nya kunder som historiska kunder, medan intressant alltid fler utsikter. Det måste sägas att de senaste varianterna av Apache erbjuder verkligen enastående operativa funktioner.

AH-64E Apache Guardian är den senaste varianten av den berömda Apache. Den har en Longbow-radar ovanför radaren, en cell anpassad till den marina miljön och förmågan att manövrera drönare på avstånd

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT