Något nytt för sensorerna för framtida amerikanska system för tidig varning

Under de senaste månaderna har förnyelsen av amerikanska avancerade ballistiska varningsfunktioner varit föremål för demonstrerad frivillighet. Ett stort program för den nya "US Space Force", med hänsyn till de nya hoten, "Next-Gener Overhead Persistent Infrared" (OPIR) har passerat ett viktigt steg de senaste dagarna genom validering av preliminära designundersökningar av den infraröda nyttolasten. satelliter.

Huvudeffektor för det framtida satellitsystemet i geosynkron bana, konstruktion och utveckling av infraröda sensorer är föremål för särskild omsorg. Konkurrenskraftigt designat och utvecklat av Raytheon Space och Airborne Systems och Ball Aerospacekommer de att klara en kritisk granskning till hösten 2021. Valet och integrationen kommer att tillfalla tillverkaren av de tre berörda satelliterna: Lockheed Martin. USA: s rymdstyrka räknar med utvecklingsparallellism för att hålla sitt schema, med lanseringen av den första konstellationsvektorn i geosynkron bana planerad till 2025.

Satellitsystem har använts för ballistiska missilvarningar sedan mitten av det kalla kriget. Vissa länder, som Frankrike, har emellertid fortfarande inte dessa system, som är väsentliga för en trovärdig avskräckning.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT