I väntan på det framtida flygplanet börjar byggandet av de nya BRF-fartygen i den franska marinen i Saint-Nazaire

här i Chantiers de l'Atlantique i Saint-Nazaire, skärceremonin ägde rum för det första arket i en av de fyra framtida Force Supply Buildings. Dessa nya generationens tankfartyg kommer att göra det möjligt för den franska marinen att förnya sin logistikflotta, vilket är avgörande för långsiktiga operationer. Den totala kostnaden för programmet beräknas till 1,7 miljarder euro för alla fyra fartygen.

Dessa fyra BRF kommer att bilda Jacques Chevallier-klassen, namngiven av mariningenjören bakom de första franska kärnkraftsdrivna fartygenoch kommer att behöva levereras mellan 2022 och 2029. De kommer då att vara de första militära fartygen som byggdes i Saint-Nazaire på tio år, de sista har varit BPC-helikopterbärare som ursprungligen planerades för Ryssland och slutligen köpts av Egypten. Normalt bör Saint-Nazaire återuppta militärkonstruktion under en ganska lång period, eftersom ministern för de väpnade styrkorna Florence Parly under skärande ceremonin meddelade att Chantiers de l'Atlantique därefter kommer att bygga flygplanet för ny generation (PANG). Avsedd att ersätta Charles de Gaulle, PANG bör lanseras runt 2036.

Den framtida BRF kommer att ha en stor yta av verkstäder, som gör det möjligt för dem att ta över en del av de uppdrag som övergivits med Jules Vernes och Loire.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT