Boeing erbjuder superanslutna flygplan som kan motverka stealthhot med Super Hornet Block III

Den 8 maj släppte Boeing en filmvisning den första F / A-18F Super Hornet Block III lämnar fabriken. Efter att ha presenterat flera tekniska utvecklingar bör Block III lyckas i slutet av året Super Hornet Block II, vars sista kopior var levereras till den amerikanska marinen den 17 april.

Detta flygplan är det första av två Super Hornet Block III som är avsedda att utföra flygprov till förmån för US Navy. Det kommer således gradvis att ta emot all utrustning som är specifik för Block III-standarden, så att det första fullt utrustade flygplanet kan levereras under de kommande månaderna. Jämfört med Block II, som massivt utrustar den amerikanska marinens skvadroner, bör Block III presentera många förbättringar när det gäller anslutning, sensorer, gränssnitt och autonomi.

Det första Super Hornet Block III när det lämnade fabriken. Super Hornet Block II hade en livslängd på 6000 flygtimmar, ökat till 7500 timmar genom ett renoveringsprogram. Block III har en livslängd på över 9000 flygtimmar, både för nya flygplan och för Block II som kommer att uppgraderas.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter -

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Flash-artiklar är tillgängliga i full version i 48 timmar. Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna om analyser, nyheter och sammanfattning. Artiklar i arkivet (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Köp av prenumerationer är endast tillgängligt från webbplatsen – avsnittet Prenumerationer och verktyg


Om du vill veta mer

Meta-försvar

GRATIS
SIKT