US Navy delar upp FFG / X fregattprogram

Är detta kopplat till effekterna av Covid19-krisen på försvarsindustrin? Hur som helst meddelade den amerikanska flottan att hon skulle åka dela upp FFG / X-programmet i två delprogram på 10 fartyg. Vinnaren av den nuvarande tävlingen mellan fyra industrikoncerner kommer att tilldelas byggandet av tio fartyg, medan en ny tävling omedelbart kommer att lanseras för byggandet av tio fregatter av en annan klass.

Detta tillvägagångssätt kommer att göra det möjligt att snabbt fördela arbetsbelastningen mellan amerikanska varv och deras underleverantörer, varav många är allvarligt drabbade av konsekvenserna av den hälso- och ekonomiska kris som är kopplad till Covid19. Det kommer också att påskynda leveransschemat, medan försvarsdepartementet insisterar på att koncentrera den amerikanska marinens insatser för attöka antalet fartyg i linje till 2030. Å andra sidan indikerar ingenting för tillfället att antalet fregatter kommer att överstiga 20 enheter, särskilt som i rapporten som presenterades av DoD och stöds av Mark Esper, Förenta staternas försvarsminister, betonar tillträde till robot- eller kortsatta marinenheter.

Fincantieris förslag till FFG / X-programmet skiljer sig från modellen i tjänst i den italienska marinen.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT