Hypersoniska missiler håller på att prioriteras av det amerikanska försvarsdepartementet för att motverka det kinesiska hotet.

För några veckor sedan, innan du började Studien om hållbarhet hos hangarfartyg i US Navy, Mark Esper, Förenta staternas försvarssekreterare, ifrågasatte offentligt vikten av att, med samma budget, ersätta ett hangarfartyg med en flotta på 100 eller 200 hypersoniska missiler för att säkerställa det första försvaret av Japan eller från Sydkorea. Självklart fick idén mark, eftersom Mark Lewis, chefen för modernisering av innovationsdirektören Mark Griffin, i samband med en webbsändning med Air Force Mitchell Institute. , tillkännagav skapandet av ett "krigsrum" som endast ägnas åt det snabba och massiva tillträde till hypersoniska vapen i USA: s väpnade styrkor.

Pentagon finansierar för närvarande 3 familjer av program för att designa, testa och driftsätta hypersoniska vapen, beroende på om de skjuts upp från ytan eller från ett flygplan, och om de använder en raketmotor och en hypersonisk segelflygplan, eller en aerob motor av typen Scramjet. För närvarande är den aeroba familjen med ytlansering inte föremål för någon utveckling, åtminstone i det offentliga rummet. Arbetet är uppdelat mellan US Air Force (ARRW-program), US Navy (CPS-programmet), US Army (LRHW-programmet) och Darpa (HAWC- och HSW-ab-program), som för närvarande är den enda som utvecklar aeroba program.

Testar ARRW-programmet för luftlanserat Rapid Response Weapon från ett amerikanskt flygvapen B52

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT