Den ryska 3 Mz Tzirkon hypersonic anti-ship-missil testkampanjen accelererar

Det är uppenbart att den ryska flottan är angelägen om att implementera den hypersoniska anti-ship-missilen 3M22 Tzirkon avsedd att ersätta supersoniska missilerna P700 på en del av dess undervattens- och ytenheter. I själva verket, enligt den statliga nyhetsbyrån Tass, den statliga testkampanjen, som fortfarande kräver cirka tio lanseringar, kommer att hållas mellan 2020 och 2021, i väntan på att den ska tas i bruk under andra hälften av 2021, eller i början av 2022. Som jämförelse validering av P800 Onyx supersoniska anti-skeppsmissil ägde rum under nästan 5 år.

Enligt en obemärkt källa kommer testkampanjen att bestå av 7 till 8 skott från den nya fregatten Admiral Gorshkov, första enheten i den eponyma klassen av projekt 22350, medan tre tester kommer att utföras från Severodvinsk-kärnbåten, den första enheten i den nya klassen Yasen-attackkärnbåtar i projekt 3 / 885M. För att stödja en sådan densitet av aktivitet verkar det därför fregatten Admiral Gorshkov kommer förmodligen och nästan uteslutande att tilldelas detta uppdrag, och att Severodvinsk också kommer att ägna en stor del av sin tillgängliga operativa tid åt det, vilket visar den ryska admiralitetets beslutsamhet att distribuera denna missil så snabbt som möjligt. Enligt Tass kortfattade uttalande att av de tre skotten som kommer att skjutas från Severodvinsk kommer "åtminstone" en att skjutas från dykning.

lansera yasen News Defense | Hypersoniska vapen och missiler | Ryska Federationen
Yasen-klassens ubåtar kommer att vara de enda som använder Zirkon-missilen när missilen tas i bruk

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam.

Meta-Defense firar 5-årsjubileum!

LOGO meta försvar 114 Försvarsnyheter | Hypersoniska vapen och missiler | Ryska Federationen

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnemang, med koden Metanniv24

Erbjudandet gäller från 10 till 20 maj för onlineprenumeration av en ny Classic eller Premium, års- eller veckoprenumeration på Meta-Defense webbplats.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna