Brittisk kärnvapenavskräckande hotad av Covid19-epidemin

Under de senaste veckorna har vi regelbundet tagit itu med de dramatiska konsekvenserna som coronavirusepidemin kan få när viruset bjuder in sig ombord på ett fartyg till sjöss. mycket kommenterad av pressen, inklusive på Meta-Defense. Vissa ubåtar har emellertid också sett sin verksamhet stoppas efter att flera fall av Covid-19 har upptäckts eller misstänkts ombord. Detta är särskilt fallet i Ryssland där en Oscar-II såg hans besättning i karantän, medan en holländsk ubåt var tvungen att återvända till hamnen när åtta sjömän ombord drabbade koronaviruset.

Systematiskt reducerar tillfälligt avbrottet av ett fartygs eller ubåts verksamhet tillfälligt den berörda marinens militära makt utan allvarliga konsekvenser för tillfället. Emellertid kan situationen mycket väl bli mer komplicerad för Royal Navy, som skulle kunna möta de kommande veckorna a fullständigt avbrott i dess kärnvapenpatrull ballistiska missiler (SNLE på franska, SSBN på engelska). De fyra ubåtarna i Vanguard-klassen utrustade med Trident II-missiler utgör emellertid hela brittiska kärnkraftsavskräckningen, eftersom Storbritannien inte längre har luftburna kärnbomber eller markbaserade missiler.

HMS Victorious är den andra av fyra ubåtar i Vanguard-klassen, följt av Vigilant och Hämnd. Dessa SSBN: er kan bära upp till 16 Trident II-ballistiska missiler.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter -

Artiklarna i full åtkomst är tillgängliga i avsnittet "Gratis föremål". Flash-artiklarna är tillgängliga i full version i 48 timmar. Prenumeranter har tillgång till de fullständiga analys-, nyheterna och syntesartiklarna. Artiklar i arkivet (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Köp av prenumerationer är endast tillgängligt från webbplatsen - avsnittet Prenumerationer och verktyg


Om du vill veta mer

Meta-försvar

GRATIS
SIKT