Pakistan tar emot de första kinesiska tillverkade tunga tanks VT4

Den kinesiska industrin vill tydligt göra intryck under denna period av begränsad global aktivitet i försvarsindustrin genom att betona genomförandet av sina kontrakt, vare sig för de nationella styrkorna eller för exportera. Så tillkännagav tillverkaren av pansarfordon NORINCO, som idag anses vara världsledande på denna marknad, att de hade anställt leverans av den första omgången av VT4 tunga tankar beställd av Pakistan.

För bara ett år sedan meddelade de pakistanska myndigheterna ordern för 240 kinesiska VT4-tunga tankar, exportversionen av Type 99-tankarna i drift i PLA, tillsammans med 340 ryska T90MS-tunga tankar, för att förstärka de cirka 350 Al Kahid-tankar, härledda från den kinesiska typen 90 och T80UD förvärvade från Ukraina, och ersätter de cirka 600 typ 59 respektive 160 typ 69, som härrör från sovjetiska T54 och T62, i ett tillstånd av avancerad föråldring. Om ordern med Norinco gick helt bra och de första pansarfordonen satte iväg till Islamabad, fick ordern med Moskva allvarliga svårigheter.

Med ett effekt-till-vikt-förhållande på 25 hk per ton, erbjuder VT4 god terrängrörlighet

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT